divendres, 29 de desembre del 2006

Espanya practica el joc brut amb l’hoquei català.


Amb motiu de la celebració de la diada del hoquei català al Palau Blaugrana, és van poder escoltar algunes veritats dignes d’ésser portades al Tribunal Europeu dels drets humans.

El vice-president primer de la Confederació Sud-americana de Patinatge, Armando Quintanilla, va confirmar el que molts sospitàvem; de pedra és van quedar els dirigents esportius catalans quan va afirmar que el veritable problema de la presencia de la Selecció Catalana a Sud-americà és el Govern Espanyol.

Segons aquest dirigent, el Govern de Zapatero ha establert una prioritat, evitar la presencia de la Selecció Catalana, per aquesta finalitat ha ordenat a Jaime Lisaveski (President CSD) i a Trinidad Jiménez (Secretaria General per Iberoamèrica) que facin tot el possible i més, per evitar-ho.

Tots sabem que Espanya manté molts convenis d’ajuda als països sud-americans, i les amenaces d’augment de les traves burocràtiques han arribat als principals països que van donar suport al reconeixement de la selecció catalana.

D’aquesta manera, s’explica l’actitud del President de la Confederació Ernesto Cajaravilla insinuant el canvi d’opinió respecte al reconeixament, està vist que Espanya no n’aprenent, que no estarà quieta i que practicarà tot el joc brut possible per impedir la presencia de les Seleccions Catalanes en competicions oficials.

Actitud que contradiu un moció d’Eusko AlKartasuna (173/000006) aprovada en aquesta legislatura en el Parlament Espanyol amb els vots del PSOE, en que s’instava al Govern Espanyol a potenciar la participació d’aquelles seleccions que ho demanin en competicions internacionals.

Per cert, per ser seu del Jocs Olímpics cal practicar el joc net, com va dir el fundador del Comitè Internacional Olímpic Pierre de Coubertein “l’important no és guanyar, sinó participar” i està clar que Madrid practica el joc brut contra Catalunya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cal plantar cara del tot, o ens ho creiem o no, prou de camins a mitjes, segur que Espanya juga brut, per tant estic d'acord cal denunciar a Madrid i la seva candidatura.