dissabte, 30 de desembre del 2006

President Montilla: A més de condemnar, que fem?

Acaben de sortir per TV, el President Montilla i el cofoi Conseller d’Interior Joan Saura per condemnar l’atemptat d’ETA a Madrid, amb una estètica gens reeixida, segurament han fet el que s’esperava, no han sortit ni un pam del políticament correcte, però la pregunta és que fem a partir d’ara?

Els ciutadans esperen dels polítics, a part de les condemnes lògiques davant un atemptat, respostes i solucions, i el nostre país, Catalunya, ens hi juguem molt amb un trencament del procés de pau.

En uns moments complicats, inclòs pel propi desenvolupament de l’estatut, un trencament de la treva farà encara més forts tots aquells que defensen una Espanya única i nacionalment forta.

Avui mateix la brunete mediatica ha reaccionat més forta que mai davant l’atemptat, poc falta perquè demanin ja el cap del propi President del Govern, que la pau no arribi a Euskadi ens pot costar molt car a Catalunya.

Per avançar nacionalment ens cal la fi de la violència, i el nostre President tindria que tenir més ambició, i avui ha perdut l’oportunitat d’encapçalar un país que sempre ha apostat per la pau i el diàleg (la reacció de Catalunya davant l’assassinat d’Ernest Lluch va ésser diferent de la resta de l’Estat).

ETA ha fet una esquerda al procés de pau, però el govern espanyol segueix sense complir la pròpia llei penitenciaria, quan dos no s’entenen, algú ha d’acostar posicions i Catalunya ho podria fer.

1 comentari:

Anònim ha dit...

teniu tota la raó ha estat patetica la compareixenca. cal seguir amb el proces de pau.