dijous, 8 de febrer del 2007

El PSC perd els papers davant l’actitud d’esquerra

Els republicans s’han plantat en el tema del decret de la tercera hora, farts de l’actitud botiflera d’Ernest Maragall han dit prou i han forçat al govern de Montilla a presentar el recurs d’inconstitucionalitat.

Si que és veritat que han renunciat a presentar recurs contra la invasió competencial que segons l’Institut d’Estudis Autonòmics té la Llei de la Dependència, però en aquest tema han prioritat la política social i la demanda de les entitats del sector, segurament és un error però els republicans han volgut centrar la lluita en el decret d’ensenyament que els podria costar molt car en clau interna.

Carod i Puigcercòs veien amb preocupació que tenien que presentar batalla pel tema del català, una actitud laxa de la direcció republicana podria haver portat a una veritable revolta.

Però aquesta situació ha provocat nervis al carrer Nicaragua, si a tot plegat i com a conseqüència de la recusació del ponent progressista del Constitucional s’ha endegat una veritable guerra política pel control d’aquest organisme, el PSC i el PSOE s’hi juguen molt, una retallada brutal de l’estatut podria portar problemes als socialistes.

Precisament ahir el Conseller de la Vice-presidència en una conferencia a Palau va dir: Resultaria que nosaltres, tal com som i volem ser, no hi cabem a Espanya. Que el nostre Estatut no cap a la Constitució. Quina via ens queda, llavors, si no és la via sobiranista? Quant temps més hauran d'estar els nostres interessos pendents d'un vot, el vot d'un magistrat en un tribunal situat a 600 quilòmetres de distància, on es decideix sobre el nostre present i s'hipoteca el nostre futur?

Una advertència? Un avis? Unes frases per contenta les bases republicanes?
El temps ho dirà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

sigui el que sigui, aquestes declaracions d'en Carod, m'en tret una mica, només una mica de la angoixa que se m'ha instal.lat des de la reedició del tripartit.
Em començo a pensar a qui votar per les municipals i ara com ara a ERC NOOOOOOOO.
ENS CAL UN PARTIT INDEPENDENTISTA SENSE MATISOS.
VISCA CATALUNYA LLIURE!!!

Ramon Goma Segui ha dit...

Nerviosos a Nicaragua?
HA HA HA HA!
Nerviosos de què? Si convé faran fora a ERC i pactaran amb CiU, que ja saben que vol pactar (i encara els serviria als de CiU per fer fora al Mas).
ERC només marca paquet. Ara recorrerem al Constitucional, el mateix Constitucional que ens retallarà l'Estatutet? Au va, home, au va.