dilluns, 5 de febrer del 2007

El Tribunal Constitucional es carrega l’Estatut de Catalunya

El PP s’han surt amb la seva, amb la recusació del membre del Tribunal Constitucionals Pablo Pérez Tremps per un estudi que el Govern de Jordi Pujol li va encarregar, la majoria conservadora s’ha apoderat del poder de decisió respecte als set recursos presentats contra l’Estatut de Catalunya.

L’estatut rebaixat per l’acord Mas-ZP i beneït pel govern del tripartit anomenat d’entesa està condemnat al fracàs, està clar que el Tribunal Constitucional de clara majoria conservadora donarà la raó a molt bona part dels recursos presentats, segurament l’apartat de la llengua catalana serà un dels mes afectats, un dels pocs avenços de l’actual estatut serà retallat pel mateix tribuna.

Davant d’aquesta situació i vistos els antecedents de la mal anomenada “justícia” d’Espanya està clar que el Tribunal Constitucional es carregarà l’Estatut de Catalunya.

I ara que pensen fer els partits polítics d’aquest país, CiU, PSC, ERC, IC/EUiA? De que ens serveix assumir la responsabilitat espanyola? Els ciutadans d’aquest país aspiren a una Catalunya més sobirana, a una Catalunya més lliure, la via de pactar amb Espanya ja no serveix, la previsible retallada a l’estatut per part del Constitucional ens demostra un cop més que amb Espanya no ja res a fer.

Diuen que no ja mal, que per bé no vingui, la vergonya d’una sentencia del Constitucional contra un estatut ja retallat, ens ha d’obrir les portes a la presentació i extensió del conflicte amb Espanya. Adéu a l’estatut de la Moncloa, ara és l’hora de decidir dels catalans i catalanes. Adéu Espanya.

cat.confidencial@gmail.com

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I encara tindran el mal gust de dir-nos que la llei és la llei i que s´ha de respectar.
Quin respecte mereix una llei quan una de les parts es jutge i part?
Els hauriem de dir que farem cas del que digui el tribunal constitucional quan nosaltres també en poguem triar els jutges.

Anònim ha dit...

No he llegit a la notícia que aquest Estatut tant gran i ambiciós fou acordat entre el, nacionalista?, Mas el, nacionalista?, Zapatero.

Tampoc he llegit que aquest jutge ha estat vetat per participar a un estudi sobre les possibilitats internacionals de Catalunya encarregat per... Bargalló? No! Jordi Pujol. Un estudi encarregat per Pujol ara és l'excusa del PP per vetar a un jutge "progre" (del PSOE) dins el delicat equilibri del poder judicial.

Anònim ha dit...

el que cal es ja trencar amb espanya, aquests no saben que és la justicia